سفر به شهر زیبای وان

سفر به شهر زیبای وان

تاریخ آخرین به روز رسانی: 15 آبان ، 1403

سفر به شهر زیبای وان

سفر به شهر زیبای وان

هزینه سفر به وان با توجه به سبک سفر و میزان خرید متفاوت خواهد بود و با برنامه‌ریزی دقیق و سنجیده می‌توانید سفری مقرون‌به‌صرفه و لذت‌بخش داشته باشید.

اجاره خودرو
هزینه سفر به وان به عوامل مختلفی از جمله فصل سفر، هتل محل اقامت، وسیله حمل و نقل و غیره بستگی دارد. سفر زمینی با اتوبوس یکی از محبوب‌ترین روش‌های سفر به وان است؛ به‌خصوص که هزینه اتوبوس نسبت به هواپیما کمتر می‌شود و می‌توانید از مناظر زیبای مسیر نیز لذت ببرید. اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود به وان سفر کنید، باید قیمت بنزین، اسناد رانندگی بین‌المللی، مابه‌التفاوت قیمت سوخت، کاپوتاژ و بیمه بین‌المللی خودرو را در نظر بگیرید که هزینه‌های آن نسبت به سایر روش‌های سفر، بیشتر است. در این مقاله می‌توانید اطلاعات جامع و مفیدی از هزینه‌های سفر زمینی به وان ترکیه اعم از تورهای وان تا قیمت غذا و حمل‌ و نقل در این شهر به دست آورید؛ پس با ما همراه شوید.

هرآنچه باید درباره هزینه سفر به وان ۱۴۰۳ بدانید:

هزینه سفر زمینی به وان ترکیه
هزینه سفر به وان با تور
هزینه سفر هوایی به وان
هزینه مدارک لازم برای سفر به وان 
هزینه اقامت در وان
هزینه حمل‌‌ونقل در وان
هزینه غذا در وان
هزینه خرید در وان
هزینه سیم کارت و اینترنت در وان
هزینه سفر زمینی به وان ترکیه
سفر زمینی به وان، بسیار اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه است و با توجه به نرخ ارز، گاهی اوقات از سفر به برخی شهرهای داخلی ایران نیز ارزان‌تر تمام می‌شود. قیمت‌های ذکرشده در این مقاله بر اساس نرخ‌های مهرماه ۱۴۰۳ ارائه شده‌اند و ممکن است با توجه به نوسانات ارز، تغییر کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مسافرت به این شهر می‌توانید راهنمای سفر زمینی به وان را مطالعه کنید.

بهترین مرز برای رفتن به وان
سه مرز بازرگان، رازی و سرو، راه‌های ارتباط زمینی ایران و ترکیه هستند. برای سفر به شهر وان در ترکیه می‌توانید از هریک از این مرزها عبور کنید؛ هرچند مرز رازی، انتخاب اول اکثر گردشگران و تورهای وان است.

پایانه مرزی «رازی-کاپی‌کوی» (Razi-Kapikoy)در شهرستان خوی استان آذربایجان غربی قرار دارد و به‌دلیل برخورداری از امکانات رفاهی و خدماتی مطلوب نظیر سرویس بهداشتی، نمازخانه و سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب، یکی از پر رفت و آمدترین مرزهای مشترک ایران و ترکیه به شمار می‌رود. مرز رازی به‌دلیل نزدیکی به وان (حدود ۱۰۰ کیلومتر، ۱٫۵ ساعت رانندگی)، اولین انتخاب بسیاری از گردشگران برای سفر به این شهر زیبا است.
فاصله خوی و تبریز تا مرز رازی به‌ترتیب به ۶۵ کیلومتر (یک ساعت رانندگی) و ۲۳۰ کیلومتر (۳٫۵ ساعت رانندگی) می‌رسد. همچنین اگر از تهران یا ارومیه راهی مرز هستید، باید به‌ترتیب ۸۵۰ کیلومتر (۱۱ ساعت رانندگی) و ۱۹۰ کیلومتر (۳ ساعت رانندگی) را طی کنید. تردد در مرز رازی به‌صورت ۲۴ ساعته امکان‌پذیر است و در اکثر مواقع، به‌جز روزهای تعطیل و فصل اوج گردشگری، بدون هیچ‌گونه معطلی انجام می‌شود؛ البته به‌دلیل حجم بالای تردد و تشریفات گمرکی، عبور از مرز با خودرو معمولا زمان‌بر است.

هزینه سفر به وان با اتوبوس
برای سفر به وان ترکیه، به‌دلیل نبود خطوط مستقیم اتوبوس، باید ترکیبی از اتوبوس و ون را استفاده کنید. شما می‌توانید از شهرهای مختلف ایران مانند تهران، مشهد و... با اتوبوس به شهرهای مرزی مانند تبریز و ارومیه بروید. اتوبوس‌های تهران-خوی نیز در دسترس هستند.

هزینه اتوبوس تهران-تبریز و تهران-ارومیه به‌ترتیب حدود ۳۶۰,۰۰۰ و ۴۵۰,۰۰۰ تومان است. اگر بخواهید از تهران با اتوبوس به خوی بروید، باید حدود ۴۴۰,۰۰۰ تومان پرداخت کنید. بلیط اتوبوس مشهد-تبریز، ۵۱۰,۰۰۰ و ۸۷۰,۰۰۰ تومان هزینه برمی‌دارد. در صورتی که از مشهد عازم ارومیه باشید، باید ۹۱۵,۰۰۰ تومان بپردازید.

هزینه سفر به وان با ماشین شخصی
اسناد رانندگی بین‌المللی: برای سفر به وان با ماشین شخصی، علاوه بر هزینه‌های سفر، باید هزینه‌های مربوط به اسناد رانندگی بین‌المللی را نیز در نظر بگیرید. این هزینه‌ها که در سال ۱۴۰۳ حدود سه میلیون تومان است، شامل هزینه ترجمه گواهینامه رانندگی (یک ساله به مبلغ ۵۲۰,۰۰ تومان)، عضویت یک ساله در کانون اتومبیل‌رانی و جهانگردی (۲۳۰,۰۰۰ تومان)، پلاک ترانزیت (۱,۵۸۰,۰۰۰ تومان)، دفترچه مالکیت (۴۸۵,۰۰۰ تومان)، برچسب رهگیری (۲۲۰,۰۰۰ تومان) و علامت CD و IR (۲۰,۰۰۰ تومان) می‌شود. در صورت تمایل >ترجمه گواهینامه رانندگی سه ساله نیز ارائه می‌شود که ۱,۴۷۰,۰۰۰ تومان هزینه بر می‌دارد. >هزینه کاپوتاژ را باید به این مبالغ اضافه کنید. برای اطلاع از هزینه کاپوتاژ در سال ۱۴۰۳ خورشیدی باید به اداره گمرک مراجعه کنید. در جریان باشید که این هزینه در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۰۰,۰۰۰ تومان بود.

بیمه بین‌المللی خودرو: یکی از هزینه‌های مهم سفر با خودروی شخصی به وان، حق بیمه بین‌المللی خودرو است. هزینه این بیمه بسته به عوامل مختلفی مانند شرکت بیمه‌گذار، نوع خودرو، مدت زمان بیمه و میزان تعهدات، متفاوت خواهد بود. قبل از سفر به وان، حتما نسبت به خرید بیمه بین‌المللی اقدام کنید.
مابه‌التفاوت قیمت سوخت: مابه‌التفاوت قیمت سوخت را باید هنگام عبور از مرز بپردازید. همچنین می‌توانید این هزینه را به‌صورت آنلاین در «سامانه فروش مرزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران» به آدرس wwt16.niopdc.ir بپردازید. با توجه به یارانه‌ای بودن بنزین در داخل کشور، هزینه‌ تمام بنزینی که در باک خودروی شما جای می‌گیرد، با نرخ آزاد محاسبه خواهد شد و فرقی ندارد که باک شما خالی یا پر است.
هزینه بنزین: باید پول کافی برای هزینه بنزین در ترکیه در نظر بگیرید. هر لیتر بنزین در این کشور حدود ۴۴ لیر (۱٫۴ دلار؛ حدود ۸۰ هزار تومان)‌ فروخته می‌شود. 
پارکینگ مرز رازی: در صورتی که تصمیم دارید، خودروی خود را در پارکینگ پایانه رازی قرار دهید، موظف به پرداخت مبلغی حدود ۱۵۰,۰۰۰ تا ۲۰۰,۰۰۰ تومان برای هر شب هستید.
مجموع هزینه‌های سفر به وان با ماشین شخصی، بیش از ۱۱ میلیون تومان تمام می‌شود.

هزینه سفر به وان با قطار
در حال حاضر (پاییز ۱۴۰۳) امکان سفر مستقیم با قطار از ایران به وان ترکیه وجود ندارد؛ اما می‌توانید بخش ابتدایی سفر خود را با قطار به تبریز یا ارومیه بروید؛ سپس با سایر وسایل نقلیه به طرف وان حرکت کنید. به‌عنوان مثال، از تهران یا مشهد می‌توانید با قطار به تبریز یا ارومیه سفر کنید و از تبریز با ون راهی شهر وان شوید. برای سفر از ارومیه به وان نیز می‌توانید از ون‌هایی استفاده کنید که به‌طور مستقیم از پایانه مسافربری ارومیه به شهر وان حرکت می‌کنند.

قیمت بلیط قطار تهران-تبریز بین ۳۲۵,۰۰۰ تا ۵۵۰,۰۰۰ تومان و قیمت بلیط قطار تهران-ارومیه ۱۹۰,۰۰۰ و ۳۲۰,۰۰۰ تومان است. بلیط قطار مشهد-تبریز به قیمت‌های مختلفی از ۵۱۰,۰۰۰ تا ۸۷۰,۰۰۰ و ۱,۱۰۰,۰۰۰ تومان فروخته می‌شود. همچنین بلیط قطار مشهد-ارومیه را می‌توانید به مبلغ ۱,۱۰۰,۰۰۰ تومان خریداری کنید.

هزینه سفر به وان با تور
اگر به‌دنبال سفر خارجی ارزان قیمت و خاطره‌انگیز هستید، تور وان می‌تواند انتخابی عالی باشد.

تور وان از تبریز
هزینه تور وان از تبریز، از حدود ۳,۴۰۰,۰۰۰ تومان برای سه شب و چهار روز اقامت شروع می‌شود. این قیمت بسته به نوع هتل و مدت زمان اقامت، تغییر می‌کند. ترانسفر از تبریز تا مرز و ادامه مسیر با ون ترک تا وان، اقامت در هتل‌های منتخب با صبحانه، بیمه مسافرتی و امکان استفاده از گشت شهری را می‌توان از جمله امکانات اکثر تورهای وان از تبریز دانست.


تور وان از خوی
شروع قیمت تور وان از خوی، از حدود ۳,۲۰۰,۰۰۰ تومان برای سه شب و چهار روز اقامت است. از امکانات این تورها می‌توان به ترانسفر با ون ترک از پایانه خوی تا وان، اقامت در هتل با صبحانه، بیمه مسافرتی و امکان استفاده از گشت شهری اشاره کرد.

تور وان از تهران
تور وان از تهران، با اتوبوس، هواپیما و قطار به فروش می‌رسد.

تور وان از تهران با اتوبوس: تور وان از تهران با اتوبوس از مبلغ پایه ۴,۱۰۰,۰۰۰ تومان برای اقامت سه شب و چهار روز ارائه می‌شود. این تورها به شما بیمه مسافرتی می‌دهند؛ ضمن اینکه بلیط رفت و برگشت اتوبوس از تهران به خوی، بلیط رفت و برگشت ون ترک از خوی به وان و اقامت همراه با صبحانه را شامل می‌شوند.
تور وان از تهران با هواپیما: تور وان از تهران با هواپیما از قیمتی حدود ۱۱,۱۰۰,۰۰۰ تومان شروع می‌شود. با تورهای هوایی، از تهران به تبریز پرواز می‌کنید و یک شب مهمان شهر اولین‌ها خواهید بود؛ سپس با استفاده از ترانسفر راهی وان می‌شوید. اقامت در هتلی در وان‌ با صبحانه کامل و بیمه مسافرتی، از سفری بدون دغدغه حکایت دارد.
تور وان از تهران با قطار: در صورتی که به سفر ریلی علاقه دارید، می‌توانید تور وان از تهران با قطار را انتخاب کنید که قیمت آن از حدود ۶,۰۰۰,۰۰۰ تومان برای اقامت سه شب و چهار روز شروع می‌شود. علاوه بر ارائه بلیط رفت و برگشت قطار، ترانسفر رفت و برگشت نیز به شما ارائه می‌شود تا سفری بی‌دردسر را تجربه کنید. اقامت در هتل با صبحانه و بیمه مسافرتی نیز جزو خدمات این تورها هستند.
هزینه سفر هوایی به وان
برای سفر هوایی به وان می‌توانید از شهرهایی مانند تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و شیراز، کل مسیر تا وان را به‌صورت هوایی طی کنید. بلیط هواپیمای تهران-وان از حداقل ۶,۸۰۰,۰۰۰، تبریز-وان از حداقل ۱۱,۸۰۰,۰۰۰ و مشهد-وان از حداقل ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان شروع می‌شود. البته مسیر این پروازها از شهر مبدا به یکی از فرودگاه‌های استانبول یا آنکارا است و پس از چند ساعت توقف از آنجا راهی «فرودگاه فرید ملن وان» (Van Ferit Melen Airport) خواهید شد.

برای سفر هوایی به وان می‌توانید بخشی از مسیر داخل ایران را به‌صورت هوایی و مابقی را با ون طی کنید. هزینه هواپیما و ون را باید در مسیر رفت و برگشت در نظر بگیرید.

هزینه هواپیما: از شهرهایی مانند تهران، مشهد، شیراز و غیره می‌توانید راهی فرودگاه تبریز شوید. بلیط هواپیمای تهران-تبریز به مبلغ ۲,۳۰۰,۰۰۰، مشهد-تبریز از حدود ۲,۲۰۰,۰۰۰ تا ۳,۷۰۰,۰۰۰ و شیراز-تبریز حدود ۳,۳۰۰,۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد.
در صورت تمایل می‌توانید بلیط هواپیمای تهران-خوی را به مبلغ حدود ۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان خریداری کنید.
هزینه ون: چنانچه با هواپیما به تبریز رفتید، از سرویس مستقیم ون از تبریز به وان استفاده کنید که کرایه آن ۶۰۰,۰۰۰ تومان است. اگر به شهر خوی رفتید، برای سفری راحت به وان، از ون‌ یا مینی‌بوس استفاده کنید. به گفته برخی از منابع و راهنمایان سفر، قیمت بلیط ون از خوی به وان، حدود ۵۰۰,۰۰۰ تومان است؛ البته برای این مسیر می‌توانید از مینی‌بوس خوی به وان با قیمت ۳۰۰,۰۰۰ تومان استفاده کنید. همچنین می‌توانید با پرداخت حدود ۱۵۰,۰۰۰ تا ۲۰۰,۰۰۰ تومان برای هر نفر، با ون از خوی به مرز رازی بروید؛ سپس با عبور از مرز، سوار ون‌های ترک شوید که در ازای ۱۷۰ لیر ترکیه (حدود ۶ دلار)، شما را به مقصد می‌رسانند.
هزینه مدارک لازم برای سفر به وان
در صورتی که با خودروی شخصی راهی وان نباشید، تنها مدارک لازم برای سفر شامل عوارض خروج از کشور و پاسپورت می‌شود که باید برای آن‌ها هزینه پرداخت کنید.

عوارض خروج از کشور: برای خروج از کشور در سال ۱۴۰۳، مسافران در سفر اول باید مبلغ اولیه ۵۲۰,۰۰۰ تومان پرداخت کنند که این هزینه برای سفرهای بعدی به‌ترتیب، ۷۸۰,۰۰۰ تومان (۵۰ درصد افزایش) و ۱,۰۴۰,۰۰۰ تومان (۱۰۰ درصد افزایش) خواهد بود. «سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور» (سداد) و اپلیکیشن «ایوا»، گزینه‌های پیش روی شما برای پرداخت عوارض هستند.
پاسپورت: برای سفر زمینی به وان، داشتن پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار الزامی است. هزینه دریافت یا تمدید پاسپورت در سال ۱۴۰۳، حدود ۴۷۰,۰۰۰ هزار تومان می‌شود.

هزینه اقامت در وان
برای اقامت در وان می‌توانید با توجه به بودجه خود، هتل‌های متنوعی را انتخاب کنید. به‌عنوان مثال در مهرماه ۱۴۰۳، اتاق دو تخته همراه با صبحانه، در هتل دو ستاره «نیسا» (Nisa) حدود ۱,۷۰۰,۰۰۰، هتل سه ستاره «پرا وایت» (Pera White) یا هتل سه ستاره «وان سوئیت» (Van Suite) حدود ۳,۰۰۰,۰۰۰، در هتل چهار ستاره‌ای مانند «هتل هالدی» (Haldi Hotel) حدود ۵,۰۰۰,۰۰۰ و در هتل پنج ستاره «کانفوریوم وان» (The Conforium Hotel Van) حدود ۶,۰۰۰,۰۰۰ تومان برای هر شب هزینه بر می‌دارد.

امکان اجاره سوئیت، آپارتمان مبله و خانه در وان وجود دارد که قیمت‌ها از ۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان برای یک شب اقامت شروع می‌شود. در زمان حراجی‌‌های وان و اوج فصل گردشگری، قیمت هتل‌ها افزایش می‌یابد و باید هزینه بیشتری برای آن در نظر بگیرید.

هزینه حمل‌‌ونقل در وان
وان شهر کوچکی است که می‌توانید بسیاری از جاذبه‌های آن را با کمی پیاده‌روی در مرکز شهر ببینید؛ از همین رو، نیازی به پرداخت هزینه برای حمل‌ونقل نیست؛ مگر آنکه بخواهید از جاذبه‌های گردشگری اطراف وان بازدید کنید. برای سفرهای درون‌شهری در وان، استفاده از مینی‌بوس (دلموش؛ Dolmus) نسبت به تاکسی بسیار اقتصادی‌تر است. هزینه این مینی‌بوس‌های آبی و زرد در وان در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱۷ لیر (۰٫۵ دلار) است. اتوبوس نیز گزینه دیگری برای حمل‌و‌نقل عمومی در این شهر محسوب می‌شود.

هزینه غذا در وان
در وان می‌توانید با بودجه‌ای کم، غذاهای لذیذی پیدا کنید. برای مثال، یک وعده غذا از حدود ۵۰ لیر (۱٫۵ دلار) شروع می‌شود و می‌توانید کباب‌های خوشمزه و معروف ترکیه را با قیمتی حدود ۲۰۰ لیر (۶ دلار) میل کنید.

از آنجا که اکثر هتل‌های وان، صبحانه را به‌صورت رایگان ارائه می‌دهند، فقط باید برای ناهار و شام هزینه کنید که هزینه هر وعده همراه با نوشیدنی به‌طور متوسط بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیر (سه تا ۴٫۵ دلار) برای هر نفر تمام می‌شود.

هزینه خرید در وان
تعداد گردشگران در وان نسبت به شهرهای معروف ترکیه کمتر است؛ بنابراین فروشندگان نیازی به افزایش قیمت‌ها برای پوشش هزینه‌های خود را ندارند. علاوه بر این، وجود بازارهای محلی، مراکز عمده فروشی و مراکز خرید حراجی در وان همچون «بازار روس‌ها» (Russian Bazaar)، «خیابان جمهوریت» (Cumhuriyet Cd) و «کاظم کارابکیر» (Kazım Karabekir Cd) باعث شده‌اند که تنوع قیمت‌ها بیشتر باشد و افراد بتوانند با بودجه‌های مختلف خرید کنند. «مرکز خرید وان» (Van AVM) از معروف‌ترین مراکز خرید وان برای خرید کالاهای حراجی است.

بسیاری از گردشگران، زمان حراج نظیر عید نوروز، کریسمس، بلک فرایدی (جمعه سیاه) و... را برای سفر به وان ترکیه انتخاب می‌کنند و می‌توانند از تخفیف‌های ۲۰ تا ۳۰ درصدی بهره‌مند شوند.

اکثر گردشگران برای خرید پوشاک به وان سفر می‌کنند و با حداقل قیمت ۲۰۰ لیر (۶ دلار) می‌توانند شلوار یا کتانی زنانه یا مردانه تهیه کنند و با مبلغ ۳۰۰ تا ۲۰۰۰ لیر (حدود ۹ تا ۶۰ دلار) لباس مجلسی زنانه بخرند. قیمت کفش نیز از حدود ۱۰۰ لیر (سه دلار) شروع می‌شود و تا ۱۳,۰۰۰ لیر (۳۸۰ دلار) برای مدل‌های برند وجود دارد.

هزینه سیم کارت و اینترنت در وان
هزینه سیمکارت در وان حدود ۷۰۰ لیر (۲۰ دلار) است که پنج گیگابایت اینترنت دارد. از آنجا که خرید سیم‌کارت در ترکیه به‌صرفه نیست، ترجیحا از رومینگ همراه اول،‌ ایرانسل یا رایتل در تلفن همراه خود استفاده کنید تا علاوه بر امکان برقراری تماس، بتوانید از گزینه ارسال پیامک و دسترسی به اینترنت بهره‌مند شوید.

نظرات یا پیشنهادهای خود را در این قسمت به اشتراک بگذارید

به این صفحه امتیاز دهید
امتیاز کاربران
6LdwOQYdAAAAANO6VBq8levsKqrRViCDjbEBfqIL